Aangepaste maar succesvolle achtste editie Run for Joyce

OOSTERWOLDE GLD – Vrijdag 18 september. (bron: Run For Joyce)

Ondanks de beperking van het aantal deelnemers, publiek dat niet welkom was op het evenemententerrein en diverse andere Corona-maatregelen, was de achtste editie van Run for Joyce weer een groot sportief succes. Naast mooie parcours-records was er ook een mooie netto opbrengst van 6367 euro. Hiermee kan Stichting Run for Joyce weer bijdragen aan meer gerechtigheid voor weeskinderen in nood.

Helaas was de Run for Joyce dit jaar geen uitje voor het hele gezin met vertier voor jong en oud. Tevens waren er geen gelegenheden voor lekker eten of drinken. Wat er ondanks de Corona maatregelen wel overbleef was een waar hardloopspektakel waarbij vooral veiligheid voor hardlopers en de vele vrijwilligers voorop stond. Ruim 150 deelnemers uit een zeer wijde omgeving stonden aan de start.

Net zoals voorgaande jaren waren er bij de kidsrun weer prijzen te verdelen in diverse leeftijdscategorieën. De 500 meter tot en met zes jaar is gewonnen door Christian van Loo en Saar Regterschot. De 500 meter van zeven tot en met acht jaar is gewonnen door Bas van der Veen en Lynn Visser. Op de afstanden van 1000 meter waren Twan van de Poppe en Isa Schoonhoven de snelsten in de leeftijdscategorie negen tot en met tien jaar. Bij de elf- en twaalfjarigen waren Daan van Wijhe en Nina Smit de winnaars. De 2,5 kilometer is dit jaar gewonnen door Ewout de Vos met een mooie tijd van 7:46 min. en Eveline Houtman met een tijd van 9:49 min. Op de 5 kilometer waren Tim den Besten met een tijd van 16:34 min en Ellen Prost met een tijd van 24:39 min de snelsten. De 10 kilometer is net als vorig jaar gewonnen door Mario Blöte met een tijd van 36:23 min. en Monique Fibbe met een tijd van 39:58 min. Door deze uitslag kon Mario Blöte voor de tweede keer de zilveren schoen als wisselbeker voor de snelste man op de 10 kilometer in ontvangst nemen.

De organisatie van Run for Joyce kijkt terug op een sober maar succesvol en veilig evenement. ‘Het is mooi om te zien dat, ondanks de situatie met betrekking tot Corona, er zoveel mensen zich trouw blijven inzetten voor de run en het achterliggende doel. Dankbaar zijn wij voor de vele hardlopers, vrijwilligers en sponsoren. Wij zullen zorgdragen voor een goede bestemming van de opbrengsten en zijn blij met de run als podium om aandacht te blijven vragen voor de gehandicapte weeskinderen.’

Kijk bij foto verkoop voor mogelijkheden om uw foto na te bestellen.

Zes uur skeeleren voor KiKa

Biddinghuizen - Zaterdag 5 september, werd de KiKa 6 uurs verreden van 12.00 – 18.00 uur op FlevOnice te Biddinghuizen. Alle rijders hebben weer een bijzondere prestatie neer gezet door samen 6 uur achtereen te skeeleren gekoppeld aan het doel, geld inzamelen voor Kika. Dit is gelukt, want even na 18:00 uur werd er bekent gemaakt dat er een totaal bedrag van € 40.851,81 was bijeengebracht. Dit bedrag gaat naar het onderzoekscentrum in Utrecht.

Loopfietsen in Oldebroek

Oldebroek- Zaterdagochtend 5 september was de start van het loopfietsen, onderverdeeld in leeftijd categoriën, loopfietsen 2 tot en met 3 jaar, loopfietsen 4 tot en met 5 jaar en de kabouters. Maar wat blijft dit toch omzetten leuk, al de kinderen op de loopfieten te zien.  De burgemeester van Oldebroek Tanja Haseloop was er om de kinderen te starten. Foto's van dit evenement zijn na te bestellen.

Kijk op foto verkoop voor de mogelijkheden.

Straattekenen in Oldebroek

Oldebroek - Vrijdagavond 4 september was er een straattekenwedstrijd in Oldebroek. De jeugd werd verdeeld ik de volgend categoriën:   t/m 4 jaar – 5 t/m 7 jaar – 8 t/m 12 jaar - 13 t/m 15 jaar.  De categorie 13 t/m 15 ging met de verfspuitbus aan de slag, onder leiding van wielergraffiti specialist Wilfred Meijer. 

Pop-Up Theater Wester Inc's Music Sessions met Lana Wolf

OLDEBROEK - Zaterdagavond 29 augustus ging voor de vierde keer het pop-up theater Wester Inc's Music Sessions aan de Vierhuizenweg in Oldebroek weer open.

Een avond georganiseerd door Wester Inc's Music Sessions en door fruittuin Verbeek. Op deze avond trad Lana Wolf op en samen met haar band zorgden ze voor een heerlijke 'feel good' show. De Wezeper zangeres Lana Wolf ging terug naar haar eigen jeugd, met muziek van zangeressen als Dusty Springfield, Janis Joplin, Carole King. Het was dan ook de start van Lana Wolf's theater tour, het uur van de Wolf 'Meisjes van 60'.

Het publiek, slechts honderd man, door de corona maatregelen, genoot door luid mee te klappen en met de muziek, waardoor er een intieme heerlijke sfeer ontstond.

Ancora op podium in het pop-up theater van Wester Inc's Music Sessions

Zaterdag 15 augustus was er in Oldebroek een openluchttheater, met de succesvolle groep Ancora. Op initiatief van Oldebroeks theaterdirecteur Martijn Westerink was er in samenwerking met Fruittuin Verbeek een prachtig pop-up theater gecreëerd tijdens de Wester Inc’s Music Sessions.

Ancora zorgde voor een gezellige intieme avond. Door het publiek werd er luid mee geklapt en gezwaaid. 

Oldebroekse erepenning bij afscheid Toer de Dellen

Wezep zaterdag 20 juni. Oldebroekse erepenning bij afscheid Toer de Dellen

Corine Kroes initiatiefnemer van de Toer de Dellen en Eddie van Olst, voorzitter van de Stichting Toer de Dellen ontvingen zaterdag 20 juni een erepenning van de gemeente Oldebroek. Tijdens een actiedag van de Loco Media Groep en Loe Media reikte burgemeester Tanja Haseloop-Amsing de erepenning, namens het college van de gemeente Oldebroek, aan hen uit.

Toer de Dellen

Dit jaar zou op zaterdag 20 juni de laatste (leste) Toer de Dellen worden georganiseerd, de achtste editie. In de afgelopen jaren hebben de organisatoren en vrijwilligers van Toer de Dellen zeven edities van dit sportieve evenement georganiseerd. De opbrengst van Toer de Dellen is iedere keer bestemd voor Stichting Kika. Deelnemers werden uitgedaagd vanaf sportpark Bovenmolen in Oldebroek een toer over de Dellen te maken van ongeveer 30 km. Dit kon lopend, steppend, skeelerend, op de fiets of een andere creatieve en ongemotoriseerde manier. Het evenement leverde enorme opbrengsten op voor Kika. Toer de Dellen groeide uit tot een groots regionaal evenement. Daar komt nu, door de coronacrisis zonder een echte laatste editie, een eind aan.

Erepenning

Stichting Toer de Dellen is in 2012 begonnen als initiatief van de familie Kroes uit Oldebroek. Beide kinderen van dit gezin hadden in hun nog jonge leven te maken gehad met kanker. Gelukkig zijn zij genezen. Na deze heftige periodes wilde het gezin iets doen voor KiKa en zo ontstond het idee van Toer de Dellen. Burgmeester Tanja Haseloop-Amsing: “Toer de Dellen is uitgegroeid tot een begrip in de regio. Corine Kroes en Eddie van Olst hebben zich vanaf het begin vol ingezet voor het evenement. Niet alleen natuurlijk, maar samen met zoveel andere betrokkenen en vrijwilligers. Iedereen heel hartelijk dank voor jullie inzet en enthousiasme! Het gemeentebestuur heeft gemeend dat dit zeker een erepenning waard is. Zeer verdiend!” 

Kika

De opbrengst van Toer de Dellen was iedere keer voor Kika, kinderenkankervrij. Kika gebruikt de gelden voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. In 2018, tijdens wat achteraf de laatste editie van de Toer de Dellen is geweest, deden zo’n 1100 deelnemers mee. Het eindresultaat voor Kika was dat jaar ruim €63.000,-

Brand woning aan de Bovenheigraaf

't LOO - Vrijdagavond 15 Mei. Brand woning aan de Bovenheigraaf.

Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) melde dat de brandweer ter plaatse was bij een brand in een rietgedekte woning aan de Bovenheigraaf ‘t Loo. Het betrof een uitslaande brand en het rieten dak is gaan branden, gaf de eerste bevelvoerder ter plaatse aan.

De bewoners hebben het pand voortijdig kunnen verlaten.

Ter plaatse waren twee blusvoertuigen, een hoogwerker, een tankwagen groot en een wts500 (watertransport over 500 meter). De brandweer probeerde het aangrenzende bijgebouw te behouden.

VNOG laat verder weten: 'De brandweercollega’s treden in verband met ontwikkelde brand van de rietgedekte woning ‘defensief buiten’ op, wat betekent dat ze alleen nog maar van buitenaf blussen. De aangrenzende stal was leeg en collega’s proberen die te behouden.'

De rietgedekte woning was niet meer te redden. De aangrenzende stal wel.

Fotografie tijdens de corona maatregelen van het RIVM

't Loo - Als fotograaf ben ik, sinds de corona maatregelen van het RIVM niet meer aan het werk geweest. Maar er is nieuws.

Goed nieuws er mogen weer tuinfeestjes gehouden worden, voor maximaal 30 personen met ingang van 1 juni aanstaande.

Ik kan me voorstellen dat er unieke momenten zullen plaatsvinden, waarbij er foto's gemaakt worden. Ik ben beschikbaar om deze foto's te maken, met inachtneming van de regels van het RIVM.

Interesse? Stuur me maar een berichtje of vul het contactformulier in. 

David Dekker wint zestigste editie van Craft Ster van Zwolle

ZWOLLE - Zaterdagmiddag 29 februari rond 16.05 uur kwam David Dekker als eerste over de lijn bij de zestigste editie van de Craft Ster van Zwolle.

De Craft Ster van Zwolle begon met droog weer, maar tegen de middag sloeg het weer om. Fikse regenbuien en windstoten maakte het nog zwaarder voor de rijders. Bij de laatste paar kilometers was het een duel tussen Vermeltfoort, Timmermans, Dekker, Van den Berg en Kooij om de plek één, twee en drie.

Uiteindelijk kwam David Dekker als eerste over de lijn met achter hem Olav Kooij en daar achter Coen Vermeltfoort.

Mirte Smelt voorleeskampioen Gemeente Oldebroek

OLDEBROEK - Woensdagavond 12 februari was de zoektocht naar de voorleeskampioen van de gemeente Oldebroek.

Tien schoolkampioenen uit de groepen 7 en 8 lazen voor uit een eigen gekozen boek.

De schoolkampioenen waren: Mirte Smelt van De Rank, Luca van ’t Veen van de Schaapskooi, Ruth Spijkerboer van Eben Haëzer, Shireen Honarwer van de Timotheusschool, Lisa van Werven van de Looschool, Mischa van den Hoek van De Bron, Julia Leusink van De Wegwijzer, Emma Zoet van De Regenboog, Bas Bijsterbosch van de Nassauschool en Lynn Bos van Het Noordermerk.

Ze mochten allen een deel voorlezen en uiteindelijk werd er door wethouder Vos, mevrouw Buning, cultuurmakelaar Cultuurplein Noord-Veluwe, en mevrouw Junte, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe een winnaar gekozen. Dit was Mirte Smelt ze las voor uit het boek Oma ontsnapt! van Janneke Schotsveld.

Erepenning Oldebroek voor vrijwilliger Sieto: ‘Hij is het hart van Hippisch Hattem’

Wezep - Vrijdagavond 7 februari heeft Sieto van der Scheer uit Hattemerbroek de erepenning van Oldebroek ontvangen. De vrijwilliger uit Hattemerbroek verdiende de onderscheiding door zijn jarenlange inzet voor paardensportvereniging Hippisch Hattem.

Het was ook zijn eigen vereniging die hem voordroeg voor de prijs. De gemeente Oldebroek reikt de erepenning uit aan personen en organisaties die zich gedurende lange tijd op bijzondere wijze inzetten voor de plaatselijke gemeenschap.

Burgemeester Tanja Haseloop sprak vol lof: ,,Sieto is de allesweter en constante factor van Hippisch Hattem. Hij is de facilitair deskundige en zorgt voor het onderhoud van de manege. Ook is Sieto de spil bij de organisatie van de jaarlijkse concoursen en de Molecaten Cross. Deze Hattemerbroeker verzet bergen werk uit liefde voor de paardensport, maar is vooral een verbinder die altijd op zoek is naar oplossingen.’’ ,,Sieto is het geweten en het hart van Hippisch Hattem’,, vervolgde de burgemeester. ,,De gemeente Oldebroek is trots op Sieto en vrijwilligers die zich op deze manier inzetten voor hun vereniging. Hij is een groot voorbeeld als verenigingsman en vrijwilliger. De erepenning heeft hij dubbel en dwars verdiend.’’

Freedom Festival 2020

OLDEBROEK - Zaterdagavond 1 Februari organiseerde de Christelijke Oranjevereniging Oldebroek in het kader van het jaar ‘Nederland 75 jaar bevrijd’ het Freedom Festival 2020.

Dit muziekspektakel met drie lokale bands werd gehouden in Kulturhus de Talter in Oldebroek. De volgende bands traden op: Blue-ish, Different Socks en Deeper.

Jaarlijkse bovenbouwgala van het Lambert Franckens uit Elburg

Oldebroek. Op vrijdag 31 januari was er het jaarlijkse bovenbouwgala van het Lambert Frankens.

Daar werden Marije Smit en David Hendriksen gekozen als Queen en King van het jaarlijkse bovenbouwgala van het Lambert Franckens uit Elburg. Dit jaar al weer voor de zestiende keer. Het geweldige feest was in Zaal de Brink in Oldebroek. Er was een workshop stijldansen, verzorgd door dansschool Fons van Loon uit ’t Harde, waar een kennismaking was met de cha cha cha.

De hele avond werd muzikaal omlijst door DJ Browbeat uit Elburg. Bovendien kunnen de leerlingen in die tussentijd op de foto of genieten van allerlei hapjes en een chocolade fontein.

De jury, bestaande uit medewerkers van Kapper Wim Koele uit Oldebroek kozen Marije Smit en David Hendiksen als Queen en King van het gala, waarna er een rit was een prachtige limousine, beschikbaar gesteld door een Automobielbedrijf Prins uit Nunspeet.

Zes brandweermannen post Wezep ontvangen Koninklijke Onderscheiding

Wezep. Op zaterdag 11 januari 2020 ontvingen zes brandweermannen van brandweerpost Wezep een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Tanja Haseloop-Amsing.

De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsviering van de post. Bert Jan van den Bosch, Jan van Gelder, Kees Leusink, Appie Prins, Bart Riezeweide en Gerrit Veldman werden persoonlijk toegesproken en mogen zich na de uitreiking Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen. 

De brandweermannen ontvingen de onderscheiding omdat ze meer dan 20 jaar actief zijn als brandweervrijwilliger. Burgemeester Tanja Haseloop: “Ik wil graag mijn waardering uitspreken voor alle brandweermannen en -vrouwen, maar ook voor de gezinnen en families om de brandweer heen.

Brandweermensen zijn dag en nacht paraat; beschikbaar voor de veiligheid van Wezep en omstreken. Tijd die ze niet met familie en vrienden kunnen doorbrengen. Daarbij is het ook inspannend en gevaarlijk werk. Ik heb daar ontzettend veel respect voor. Ik wil alle brandweervrijwilligers stuk voor stuk bedanken voor hun inzet, maar in het bijzonder de mannen die door hun jarenlange trouwe dienst, vanavond een lintje mochten ontvangen. Ik hoop natuurlijk dat 2020 een gezond en veilig jaar gaat worden.”

Nieuwjaarsduik bij Landal 't Loo

't Loo. Woensdag 1 januari 2020. Op de eerste dag van het nieuwe jaar was er de mogelijkheid om het nieuwe jaar fris te beginnen door middel van een nieuwjaarsduik bij Landal Landgoed 't Loo. 

Op deze dag durfden 160 deelnemers het koude water in te rennen of te duiken.