Oldebroekse erepenning bij afscheid Toer de Dellen

Wezep zaterdag 20 juni. Oldebroekse erepenning bij afscheid Toer de Dellen

Corine Kroes initiatiefnemer van de Toer de Dellen en Eddie van Olst, voorzitter van de Stichting Toer de Dellen ontvingen zaterdag 20 juni een erepenning van de gemeente Oldebroek. Tijdens een actiedag van de Loco Media Groep en Loe Media reikte burgemeester Tanja Haseloop-Amsing de erepenning, namens het college van de gemeente Oldebroek, aan hen uit.

Toer de Dellen

Dit jaar zou op zaterdag 20 juni de laatste (leste) Toer de Dellen worden georganiseerd, de achtste editie. In de afgelopen jaren hebben de organisatoren en vrijwilligers van Toer de Dellen zeven edities van dit sportieve evenement georganiseerd. De opbrengst van Toer de Dellen is iedere keer bestemd voor Stichting Kika. Deelnemers werden uitgedaagd vanaf sportpark Bovenmolen in Oldebroek een toer over de Dellen te maken van ongeveer 30 km. Dit kon lopend, steppend, skeelerend, op de fiets of een andere creatieve en ongemotoriseerde manier. Het evenement leverde enorme opbrengsten op voor Kika. Toer de Dellen groeide uit tot een groots regionaal evenement. Daar komt nu, door de coronacrisis zonder een echte laatste editie, een eind aan.

Erepenning

Stichting Toer de Dellen is in 2012 begonnen als initiatief van de familie Kroes uit Oldebroek. Beide kinderen van dit gezin hadden in hun nog jonge leven te maken gehad met kanker. Gelukkig zijn zij genezen. Na deze heftige periodes wilde het gezin iets doen voor KiKa en zo ontstond het idee van Toer de Dellen. Burgmeester Tanja Haseloop-Amsing: “Toer de Dellen is uitgegroeid tot een begrip in de regio. Corine Kroes en Eddie van Olst hebben zich vanaf het begin vol ingezet voor het evenement. Niet alleen natuurlijk, maar samen met zoveel andere betrokkenen en vrijwilligers. Iedereen heel hartelijk dank voor jullie inzet en enthousiasme! Het gemeentebestuur heeft gemeend dat dit zeker een erepenning waard is. Zeer verdiend!” 

Kika

De opbrengst van Toer de Dellen was iedere keer voor Kika, kinderenkankervrij. Kika gebruikt de gelden voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. In 2018, tijdens wat achteraf de laatste editie van de Toer de Dellen is geweest, deden zo’n 1100 deelnemers mee. Het eindresultaat voor Kika was dat jaar ruim €63.000,-

Brand woning aan de Bovenheigraaf

't LOO - Vrijdagavond 15 Mei. Brand woning aan de Bovenheigraaf.

Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) melde dat de brandweer ter plaatse was bij een brand in een rietgedekte woning aan de Bovenheigraaf ‘t Loo. Het betrof een uitslaande brand en het rieten dak is gaan branden, gaf de eerste bevelvoerder ter plaatse aan.

De bewoners hebben het pand voortijdig kunnen verlaten.

Ter plaatse waren twee blusvoertuigen, een hoogwerker, een tankwagen groot en een wts500 (watertransport over 500 meter). De brandweer probeerde het aangrenzende bijgebouw te behouden.

VNOG laat verder weten: 'De brandweercollega’s treden in verband met ontwikkelde brand van de rietgedekte woning ‘defensief buiten’ op, wat betekent dat ze alleen nog maar van buitenaf blussen. De aangrenzende stal was leeg en collega’s proberen die te behouden.'

De rietgedekte woning was niet meer te redden. De aangrenzende stal wel.

Fotografie tijdens de corona maatregelen van het RIVM

't Loo - Als fotograaf ben ik, sinds de corona maatregelen van het RIVM niet meer aan het werk geweest. Maar er is nieuws.

Goed nieuws er mogen weer tuinfeestjes gehouden worden, voor maximaal 30 personen met ingang van 1 juni aanstaande.

Ik kan me voorstellen dat er unieke momenten zullen plaatsvinden, waarbij er foto's gemaakt worden. Ik ben beschikbaar om deze foto's te maken, met inachtneming van de regels van het RIVM.

Interesse? Stuur me maar een berichtje of vul het contactformulier in. 

David Dekker wint zestigste editie van Craft Ster van Zwolle

ZWOLLE - Zaterdagmiddag 29 februari rond 16.05 uur kwam David Dekker als eerste over de lijn bij de zestigste editie van de Craft Ster van Zwolle.

De Craft Ster van Zwolle begon met droog weer, maar tegen de middag sloeg het weer om. Fikse regenbuien en windstoten maakte het nog zwaarder voor de rijders. Bij de laatste paar kilometers was het een duel tussen Vermeltfoort, Timmermans, Dekker, Van den Berg en Kooij om de plek één, twee en drie.

Uiteindelijk kwam David Dekker als eerste over de lijn met achter hem Olav Kooij en daar achter Coen Vermeltfoort.

Mirte Smelt voorleeskampioen Gemeente Oldebroek

OLDEBROEK - Woensdagavond 12 februari was de zoektocht naar de voorleeskampioen van de gemeente Oldebroek.

Tien schoolkampioenen uit de groepen 7 en 8 lazen voor uit een eigen gekozen boek.

De schoolkampioenen waren: Mirte Smelt van De Rank, Luca van ’t Veen van de Schaapskooi, Ruth Spijkerboer van Eben Haëzer, Shireen Honarwer van de Timotheusschool, Lisa van Werven van de Looschool, Mischa van den Hoek van De Bron, Julia Leusink van De Wegwijzer, Emma Zoet van De Regenboog, Bas Bijsterbosch van de Nassauschool en Lynn Bos van Het Noordermerk.

Ze mochten allen een deel voorlezen en uiteindelijk werd er door wethouder Vos, mevrouw Buning, cultuurmakelaar Cultuurplein Noord-Veluwe, en mevrouw Junte, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe een winnaar gekozen. Dit was Mirte Smelt ze las voor uit het boek Oma ontsnapt! van Janneke Schotsveld.

Erepenning Oldebroek voor vrijwilliger Sieto: ‘Hij is het hart van Hippisch Hattem’

Wezep - Vrijdagavond 7 februari heeft Sieto van der Scheer uit Hattemerbroek de erepenning van Oldebroek ontvangen. De vrijwilliger uit Hattemerbroek verdiende de onderscheiding door zijn jarenlange inzet voor paardensportvereniging Hippisch Hattem.

Het was ook zijn eigen vereniging die hem voordroeg voor de prijs. De gemeente Oldebroek reikt de erepenning uit aan personen en organisaties die zich gedurende lange tijd op bijzondere wijze inzetten voor de plaatselijke gemeenschap.

Burgemeester Tanja Haseloop sprak vol lof: ,,Sieto is de allesweter en constante factor van Hippisch Hattem. Hij is de facilitair deskundige en zorgt voor het onderhoud van de manege. Ook is Sieto de spil bij de organisatie van de jaarlijkse concoursen en de Molecaten Cross. Deze Hattemerbroeker verzet bergen werk uit liefde voor de paardensport, maar is vooral een verbinder die altijd op zoek is naar oplossingen.’’ ,,Sieto is het geweten en het hart van Hippisch Hattem’,, vervolgde de burgemeester. ,,De gemeente Oldebroek is trots op Sieto en vrijwilligers die zich op deze manier inzetten voor hun vereniging. Hij is een groot voorbeeld als verenigingsman en vrijwilliger. De erepenning heeft hij dubbel en dwars verdiend.’’

Freedom Festival 2020

OLDEBROEK - Zaterdagavond 1 Februari organiseerde de Christelijke Oranjevereniging Oldebroek in het kader van het jaar ‘Nederland 75 jaar bevrijd’ het Freedom Festival 2020.

Dit muziekspektakel met drie lokale bands werd gehouden in Kulturhus de Talter in Oldebroek. De volgende bands traden op: Blue-ish, Different Socks en Deeper.

Jaarlijkse bovenbouwgala van het Lambert Franckens uit Elburg

Oldebroek. Op vrijdag 31 januari was er het jaarlijkse bovenbouwgala van het Lambert Frankens.

Daar werden Marije Smit en David Hendriksen gekozen als Queen en King van het jaarlijkse bovenbouwgala van het Lambert Franckens uit Elburg. Dit jaar al weer voor de zestiende keer. Het geweldige feest was in Zaal de Brink in Oldebroek. Er was een workshop stijldansen, verzorgd door dansschool Fons van Loon uit ’t Harde, waar een kennismaking was met de cha cha cha.

De hele avond werd muzikaal omlijst door DJ Browbeat uit Elburg. Bovendien kunnen de leerlingen in die tussentijd op de foto of genieten van allerlei hapjes en een chocolade fontein.

De jury, bestaande uit medewerkers van Kapper Wim Koele uit Oldebroek kozen Marije Smit en David Hendiksen als Queen en King van het gala, waarna er een rit was een prachtige limousine, beschikbaar gesteld door een Automobielbedrijf Prins uit Nunspeet.

Zes brandweermannen post Wezep ontvangen Koninklijke Onderscheiding

Wezep. Op zaterdag 11 januari 2020 ontvingen zes brandweermannen van brandweerpost Wezep een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Tanja Haseloop-Amsing.

De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsviering van de post. Bert Jan van den Bosch, Jan van Gelder, Kees Leusink, Appie Prins, Bart Riezeweide en Gerrit Veldman werden persoonlijk toegesproken en mogen zich na de uitreiking Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen. 

De brandweermannen ontvingen de onderscheiding omdat ze meer dan 20 jaar actief zijn als brandweervrijwilliger. Burgemeester Tanja Haseloop: “Ik wil graag mijn waardering uitspreken voor alle brandweermannen en -vrouwen, maar ook voor de gezinnen en families om de brandweer heen.

Brandweermensen zijn dag en nacht paraat; beschikbaar voor de veiligheid van Wezep en omstreken. Tijd die ze niet met familie en vrienden kunnen doorbrengen. Daarbij is het ook inspannend en gevaarlijk werk. Ik heb daar ontzettend veel respect voor. Ik wil alle brandweervrijwilligers stuk voor stuk bedanken voor hun inzet, maar in het bijzonder de mannen die door hun jarenlange trouwe dienst, vanavond een lintje mochten ontvangen. Ik hoop natuurlijk dat 2020 een gezond en veilig jaar gaat worden.”

Nieuwjaarsduik bij Landal 't Loo

't Loo. Woensdag 1 januari 2020. Op de eerste dag van het nieuwe jaar was er de mogelijkheid om het nieuwe jaar fris te beginnen door middel van een nieuwjaarsduik bij Landal Landgoed 't Loo. 

Op deze dag durfden 160 deelnemers het koude water in te rennen of te duiken.