David Dekker wint zestigste editie van Craft Ster van Zwolle

ZWOLLE - Zaterdagmiddag 29 februari rond 16.05 uur kwam David Dekker als eerste over de lijn bij de zestigste editie van de Craft Ster van Zwolle.

De Craft Ster van Zwolle begon met droog weer, maar tegen de middag sloeg het weer om. Fikse regenbuien en windstoten maakte het nog zwaarder voor de rijders. Bij de laatste paar kilometers was het een duel tussen Vermeltfoort, Timmermans, Dekker, Van den Berg en Kooij om de plek één, twee en drie.

Uiteindelijk kwam David Dekker als eerste over de lijn met achter hem Olav Kooij en daar achter Coen Vermeltfoort.

Mirte Smelt voorleeskampioen Gemeente Oldebroek

OLDEBROEK - Woensdagavond 12 februari was de zoektocht naar de voorleeskampioen van de gemeente Oldebroek.

Tien schoolkampioenen uit de groepen 7 en 8 lazen voor uit een eigen gekozen boek.

De schoolkampioenen waren: Mirte Smelt van De Rank, Luca van ’t Veen van de Schaapskooi, Ruth Spijkerboer van Eben Haëzer, Shireen Honarwer van de Timotheusschool, Lisa van Werven van de Looschool, Mischa van den Hoek van De Bron, Julia Leusink van De Wegwijzer, Emma Zoet van De Regenboog, Bas Bijsterbosch van de Nassauschool en Lynn Bos van Het Noordermerk.

Ze mochten allen een deel voorlezen en uiteindelijk werd er door wethouder Vos, mevrouw Buning, cultuurmakelaar Cultuurplein Noord-Veluwe, en mevrouw Junte, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe een winnaar gekozen. Dit was Mirte Smelt ze las voor uit het boek Oma ontsnapt! van Janneke Schotsveld.

Erepenning Oldebroek voor vrijwilliger Sieto: ‘Hij is het hart van Hippisch Hattem’

Wezep - Vrijdagavond 7 februari heeft Sieto van der Scheer uit Hattemerbroek de erepenning van Oldebroek ontvangen. De vrijwilliger uit Hattemerbroek verdiende de onderscheiding door zijn jarenlange inzet voor paardensportvereniging Hippisch Hattem.

Het was ook zijn eigen vereniging die hem voordroeg voor de prijs. De gemeente Oldebroek reikt de erepenning uit aan personen en organisaties die zich gedurende lange tijd op bijzondere wijze inzetten voor de plaatselijke gemeenschap.

Burgemeester Tanja Haseloop sprak vol lof: ,,Sieto is de allesweter en constante factor van Hippisch Hattem. Hij is de facilitair deskundige en zorgt voor het onderhoud van de manege. Ook is Sieto de spil bij de organisatie van de jaarlijkse concoursen en de Molecaten Cross. Deze Hattemerbroeker verzet bergen werk uit liefde voor de paardensport, maar is vooral een verbinder die altijd op zoek is naar oplossingen.’’ ,,Sieto is het geweten en het hart van Hippisch Hattem’,, vervolgde de burgemeester. ,,De gemeente Oldebroek is trots op Sieto en vrijwilligers die zich op deze manier inzetten voor hun vereniging. Hij is een groot voorbeeld als verenigingsman en vrijwilliger. De erepenning heeft hij dubbel en dwars verdiend.’’

Freedom Festival 2020

OLDEBROEK - Zaterdagavond 1 Februari organiseerde de Christelijke Oranjevereniging Oldebroek in het kader van het jaar ‘Nederland 75 jaar bevrijd’ het Freedom Festival 2020.

Dit muziekspektakel met drie lokale bands werd gehouden in Kulturhus de Talter in Oldebroek. De volgende bands traden op: Blue-ish, Different Socks en Deeper.

Jaarlijkse bovenbouwgala van het Lambert Franckens uit Elburg

Oldebroek. Op vrijdag 31 januari was er het jaarlijkse bovenbouwgala van het Lambert Frankens.

Daar werden Marije Smit en David Hendriksen gekozen als Queen en King van het jaarlijkse bovenbouwgala van het Lambert Franckens uit Elburg. Dit jaar al weer voor de zestiende keer. Het geweldige feest was in Zaal de Brink in Oldebroek. Er was een workshop stijldansen, verzorgd door dansschool Fons van Loon uit ’t Harde, waar een kennismaking was met de cha cha cha.

De hele avond werd muzikaal omlijst door DJ Browbeat uit Elburg. Bovendien kunnen de leerlingen in die tussentijd op de foto of genieten van allerlei hapjes en een chocolade fontein.

De jury, bestaande uit medewerkers van Kapper Wim Koele uit Oldebroek kozen Marije Smit en David Hendiksen als Queen en King van het gala, waarna er een rit was een prachtige limousine, beschikbaar gesteld door een Automobielbedrijf Prins uit Nunspeet.

Zes brandweermannen post Wezep ontvangen Koninklijke Onderscheiding

Wezep. Op zaterdag 11 januari 2020 ontvingen zes brandweermannen van brandweerpost Wezep een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Tanja Haseloop-Amsing.

De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsviering van de post. Bert Jan van den Bosch, Jan van Gelder, Kees Leusink, Appie Prins, Bart Riezeweide en Gerrit Veldman werden persoonlijk toegesproken en mogen zich na de uitreiking Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen. 

De brandweermannen ontvingen de onderscheiding omdat ze meer dan 20 jaar actief zijn als brandweervrijwilliger. Burgemeester Tanja Haseloop: “Ik wil graag mijn waardering uitspreken voor alle brandweermannen en -vrouwen, maar ook voor de gezinnen en families om de brandweer heen.

Brandweermensen zijn dag en nacht paraat; beschikbaar voor de veiligheid van Wezep en omstreken. Tijd die ze niet met familie en vrienden kunnen doorbrengen. Daarbij is het ook inspannend en gevaarlijk werk. Ik heb daar ontzettend veel respect voor. Ik wil alle brandweervrijwilligers stuk voor stuk bedanken voor hun inzet, maar in het bijzonder de mannen die door hun jarenlange trouwe dienst, vanavond een lintje mochten ontvangen. Ik hoop natuurlijk dat 2020 een gezond en veilig jaar gaat worden.”

Nieuwjaarsduik bij Landal 't Loo

't Loo. Woensdag 1 januari 2020. Op de eerste dag van het nieuwe jaar was er de mogelijkheid om het nieuwe jaar fris te beginnen door middel van een nieuwjaarsduik bij Landal Landgoed 't Loo. 

Op deze dag durfden 160 deelnemers het koude water in te rennen of te duiken.